söndag 14 februari 2010

Noumi ser sig om i Stockholms förorter

Noumi börjar se sig omkring mer och mer nu. Idag har hon varit och rekat områden inför framtida flytt. Hon gillade det och sov sig gott igenom hela undersökningen. Jag tolkar det som att hon nog skulle kunna tänka sig att bo där. Imorgon ska hon ta sig till morsans jobb i Södertälje. Det blir första gången hon besöker denna stad, som hon ju genom sina gener för alltid kommer att vara knuten till. Södertäljebesöket betyder att Noumis mamma, det vill säga jag, kommer att behöva köra bil igen. Vi hoppas innerligt att nötterna nu vädrats ut och att vi slipper genomleva en repris av den plågsamma bilfärd som ägde rum för några veckor sedan.

Här rekar Noumi för fullt tillsammans med sin kära mor och mormor.

Måste även återknyta till tidigare blogginlägg och berätta att hårtvätten inte alls var populär. På grund av detta ser Noumi nu ut som en riktig ost i håret, där babyolja applicerats. Vi hoppas att det försvinner till imorgon då hon ju ska visas upp för ett gäng soc-tanter. Det gäller att visa sig från sin bästa sida så att jag blir godkänd som förälder.

Här ser ni det flottiga håret. Det grå håret tillhör ett av bloggens största fans, nämligen morfars.

4 kommentarer:

  1. Men katti...varför har du "applicerat" babyolja i hennes hår när du tvättat det med schampo? Edith är kanske inte lika hårfager som Noumi, men hon började likna en sunkig lasbilschaffis efter några månader med bara babyolja, och utan schampotvätt. Så vi köpte babyschampo som vi ju tvättar hennes hår med til sist och sedan sköljer av med duschen, så att hon inte har babyolja i håret. Detta ger ett mycket fluffigt babyhår, istället för det där helt flottiga lastbilschaffishåret hon hade tidigare.

    SvaraRadera
  2. Jag applicerade babyoljan före schampoot. Detta för att ta bort skorv. Schampoot tog inte bort oljan, därav den lite ostiga looken.

    SvaraRadera
  3. Aha. Vi har aldrig gnubbat in olja i Ediths hårbotten, bara haft det i badvattnet. Hon har inte haft skorv, så det har inte varit nödvändigt. Men prova att använda schampo och att kamma och borsta hennes hår, det hjälper visst mot skorv.

    Är ni på utkik efter en annan bostad?

    SvaraRadera
  4. Vi gjorde så med Elicia också.. men det funkade inte.. men det kanske va jag som var lite för försiktig... hur som helst, Elicia har kvar sitt skorv...

    SvaraRadera