måndag 18 januari 2010

Utveckling i en rasande fart

Det går så himla fort! Igår kändes det som Noumi vuxit typ tio centimeter bara över natten. Hon är så mycket mer vaken nu och med nu. Igår hos hennes farmor var hon vaken hela tiden och skrattade åt sin tokiga farmor. Hon var i och för sig totalt slut när vi kom hem men för några dagar sedan hade hon aldrig pallat att vara vaken så länge. Hon är dessutom vaken efter att hon käkat frukost nu för tiden. Man skulle kunna tro att detta skulle göra att den lilla tjejen är mer benägen att somna sött på kvällen, men icke. Igår somnade hon förvisso halv elva istället för ett, vilket är positivt, men tiden innan präglas av gnäll, jämmer och elände. När hon väl somnar sover hon som en klubbad säl och rapar snällt i sömnen.

Hos farmor fick Noumi möjlighet att bekanta sig med sitt syrianska ursprung då hon fick vara med om en bjudning efter konstens alla regler. Noumis pappas kusin med respektive samt Noumis pappas moster kom nämligen på besök och då bullades det upp och ljudnivån ökade några decibel. Syriangenerna har nog slagit igenom en del för Noumi klarade ljudnivån alldeles utmärkt, till sin farmors stora glädje. Vad gäller Noumis resterande ursprung, nämligen det skånska planerar Noumi och jag en liten tripp till Motherland till påsk. Noumis mormor och morfar ska dit så vi hakar på dem. Noumi kommer vara skitstor då så det kommer nog gå alldeles utmärkt.

Nu ska jag packa ur Noumi ur bärsjalen så att hon vaknar och vill käka. Mysan kommer snart och planen är att promenera iväg till Liljeholmen för diverse inköp. Jag behöver fler amningstoppar. Att vända en "ut och in"-vänd amningstopp rätt skulle kunna användas som IQ-test. Det är verkligen klurigt. Sist men inte minst en bild från imorse då stora tjejen lät morsan äta frukost i fred och sedan somnade fint i vagnen så att morsan dessutom hann städa badrummet.


Ormen, som egentligen är helt jävla surrealistisk med en panda med blåtira, en röd apa och en vit elefant som klamrar sig fast vid den, är en succé. Noumi tackar sin pappa för att hon nu kan utvecklas i positiv riktning, dock med en lite skev bild av hur näringskedjan egentligen ser ut.

1 kommentar: